Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier de Graaf introduceert slimme hoofdcamera in chirurgisch onderwijs

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en de startup Crescent Med werken samen om een slimme hoofdcamera in combinatie met livestream te testen binnen het chirurgisch onderwijs. Studenten kunnen zo live met de chirurg meekijken en communiceren tijdens operaties.

De gebruikelijke headcams laten niet altijd het perspectief van de chirurg goed zien, schrijft het Reinier de Graaf op zijn website. De zogeheten Crescent Vision Live (CVL) heeft heel scherpe camera’s zodat zowel in detail als in breedbeeld gefilmd kan worden. Via een speciaal ontworpen intuïtief videoplatform kan de chirurg contact houden met de ‘meekijkers’ vanaf elke computer die is aangesloten op het netwerk.

Afstudeerproject

Het ontwerp is ontstaan vanuit een afstudeerproject van studenten Industrial Design van de TU Delft. Na hun studie hebben twee ingenieurs Crescent Med opgezet. De samenwerking met het ziekenhuis is ontstaan na een pitch voor het Innovatieplatform van het Reinier de Graaf. De chirurgen waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van de CVL.

Door Leendert Douma, eerder geplaatst op Skipr.nl