Home E-learning

E-learning

Bohn Stafleu van Loghum ontwikkelt e-learningmodules voor het gezondheidszorgonderwijs. Omdat wij het belangrijk vinden dat de modules goed aansluiten op de doelgroep en aansluiten bij de lesstof van studenten en zorgprofessionals, maken we deze samen met zorgprofessionals en onze inhoudelijke experts.

Gratis Microlearning handhygiëne

In deze microlearning fris je in 5 minuten jouw kennis op over handhygiëne en infectiepreventie. Bescherm jezelf en je patiënt. Hoe was je je handen goed met water en zeep? Wat zijn ook alweer de vijf momenten van handhygiëne?

Gratis Microlearning Intramusculair injecteren

In deze microlearning fris je in 5 minuten jouw kennis op over intramusculair injecteren. Wat zijn geschikte injectieplaatsen? Welke naalden gebruik je? Hoe voer je de injectie op de juiste manier uit? Welke complicaties kunnen zich voordoen? Deze gratis microlearning is bedoeld voor iedereen die (COVID-19-)vaccinaties gaat geven.

Gratis Microlearning Zuurstof toedienen

In deze microlearning fris je in 5 minuten jouw kennis op over zuurstof toedienen. Hoe maak je een zuurstofcilinder klaar? Hoe bereken je de inhoud van een zuurstofcilinder? Hoe plaats je een zuurstofkatheter?

Gratis Microlearning ECG’s beoordelen en begrijpen

In deze microlearning fris je in 5 minuten jouw kennis op over het beoordelen en begrijpen van ECG’s. Met de ECG10+-methode zijn de onderdelen van een ECG systematisch te beoordelen in tien stappen. In deze microlearning maak kennis met deze methode Hoe breng je de elektroden juist aan? Hoe lees je de frequentie en regelmaat van het ECG af? Hoe lees je de PQ-tijd af?

Meer informatie?

Bekijk alle e-learnings voor het gezondheidszorgonderwijs

Catalogus voor docenten en studenten

Catalogus voor praktijkopleiders en zorgprofessionals

Wil je advies over leermiddelen? Wij denken graag met je mee!

Abonneren