Over de student centraal
Hoe kan je de student of professional blijven motiveren en in hun kracht zetten, ook op afstand?
Eigenaarschap in het onderwijs: van passieve ontvanger naar actieve deelnemer
Eigenaarschap van leren betekent dat leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun leerproces. Dit artikel belicht wat eigenaarschap inhoudt, hoe docenten dit kunnen versterken en welke voordelen en uitdagingen daarbij horen.
Hoe mbo-studenten verstandig omgaan met hun smartphone tijdens beroepspraktijkvorming
Dit artikel bespreekt hoe mbo-studenten op een verantwoorde manier hun smartphone kunnen gebruiken tijdens de beroepspraktijkvorming. Het behandelt interventies die docenten kunnen toepassen om studenten bewust te maken van digitale afleiding en ze te leren hoe ze hiermee kunnen omgaan.
Groepsdruk in het beroepsonderwijs
Groepsdruk is een veelvoorkomend probleem in het beroepsonderwijs. Dit artikel biedt docenten handvatten om studenten die met deze druk worstelen te begrijpen en te ondersteunen. Wat is groepsdruk? Groepsdruk is de invloed die een groep uitoefent op een individu om zich op een bepaalde manier te gedragen. Studenten kunnen zich gedwongen voelen om aan […]
Leervoorkeuren en hun toepassing in het beroepsonderwijs voor de zorgsector
Ontdek hoe het begrijpen van leervoorkeuren het beroepsonderwijs kan transformeren. Leer hoe je lesmethoden kunt afstemmen op diverse leerstijlen om de betrokkenheid en leerresultaten van studenten te maximaliseren.
Stress bij studenten in het beroepsonderwijs
In dit artikel leer je hoe je als docent studenten in het beroepsonderwijs kunt begrijpen en helpen bij het omgaan met stress. We bespreken oorzaken, signalen en effectieve strategieën om een ondersteunende leeromgeving te creëren.