Home Artikelen
Laatste artikelen
3 benaderingen van leren: Differentiatie, personalisatie en adaptief onderwijs
Dit artikel bespreekt de nuances tussen differentiatie, personalisatie en adaptief leren in het onderwijs, en legt uit hoe deze methoden elkaar overlappen en wat de kenmerken zijn van elk.
Een veilige leeromgeving creëren aan de hand van functionele en disfunctionele rollen
Ontdek hoe praktijkopleiders groepsdynamiek en rollen kunnen benutten om werkbegeleiders en studenten effectief te laten samenwerken binnen een veilig leerklimaat.
Start-stop-continue methode: Feedback geven in 3 eenvoudige stappen
Ontdek hoe de Start-Stop-Continue methode helpt bij het geven van constructieve feedback. Leer hoe je dit model kunt toepassen voor betere communicatie en effectievere resultaten op de werkvloer.
Eigenaarschap in het onderwijs: van passieve ontvanger naar actieve deelnemer
Eigenaarschap van leren betekent dat leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun leerproces. Dit artikel belicht wat eigenaarschap inhoudt, hoe docenten dit kunnen versterken en welke voordelen en uitdagingen daarbij horen.
Belangrijke HR-metrics en hoe je deze effectief gebruikt
Dit artikel biedt een overzicht van de belangrijkste HR-metrics en hoe deze gebruikt kunnen worden om personeelsbeheer te verbeteren. Van wervingskosten tot medewerkersbetrokkenheid, leer hoe je cruciale data kunt benutten om prestaties te optimaliseren.
Klassieke leermiddelen
Ontdek de kracht van klassieke leermiddelen zoals boeken, werkboeken, lezingen en hand-outs. Lees hoe deze traditionele middelen het onderwijs ondersteunen, hun voordelen en de rol die ze blijven spelen in moderne leeromgevingen.
De voordelen van Criteriumgericht Interview (CGI)
Ontdek de voordelen van het Criteriumgericht Interview (CGI) binnen portfolio-assessments. Verhoog de kwaliteit en diepgang van beoordelingen met deze krachtige tool.
Feedforward Methode
Ontdek de Feedforward methode, een krachtige techniek voor het geven van feedback die helpt om prestaties te verbeteren. Leer hoe deze aanpak verschilt van traditionele feedback en hoe je het toepast in jouw organisatie.
Hoe mbo-studenten verstandig omgaan met hun smartphone tijdens beroepspraktijkvorming
Dit artikel bespreekt hoe mbo-studenten op een verantwoorde manier hun smartphone kunnen gebruiken tijdens de beroepspraktijkvorming. Het behandelt interventies die docenten kunnen toepassen om studenten bewust te maken van digitale afleiding en ze te leren hoe ze hiermee kunnen omgaan.
Groepsdruk in het beroepsonderwijs
Groepsdruk is een veelvoorkomend probleem in het beroepsonderwijs. Dit artikel biedt docenten handvatten om studenten die met deze druk worstelen te begrijpen en te ondersteunen. Wat is groepsdruk? Groepsdruk is de invloed die een groep uitoefent op een individu om zich op een bepaalde manier te gedragen. Studenten kunnen zich gedwongen voelen om aan […]