Peter Joosten

Trendwatcher zorgtechnologie, TEDx spreker en toekomstdenker

Peter Joosten heeft Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. Naast blogger en podcaster (Biohacking Impact podcast) is hij spreker en adviseur bij diverse bedrijven en instellingen waaronder het Diakonessenhuis, UMC Utrecht, LUMC Utrecht, Martiniziekenhuis Groningen, TSN Thuiszorg, Haaglanden Woonzorgcentra, Zorginstituut Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Peter houdt zich actief bezig met technologische ontwikkelingen in zowel de zorg als het onderwijs. Denk aan de Medido, Lifewatch, Hololens, patiëntendata-platformen, online leeromgevingen en kunstmatige intelligentie applicaties. Zijn focus ligt daarbij ook op de implementatie van (technologische) innovaties en zowel technologie- als medische ethiek.

Peter wordt regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens en de gezondheidszorg (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).