Lia Bijkerk

Onderwijskundige bij Edufit

Als onderwijskundige wordt Lia Bijkerk blij van het bouwen aan nieuwe opleidingen of van het helpen verbeteren van bestaande opleidingen. Hierbij werkt ze graag vanuit een fundament, waarbij de missie het startpunt is. Haar specialiteit is om activerend opleiden en blended learning als didactische visie te implementeren.

Als trainer stimuleert ze persoonlijke én professionele groei van studenten, docenten, trainers en collega’s. Binnen de verschillende leergangen en trainingen werken de deelnemers aan de competenties ontwerpen, doceren, toetsen, digitaliseren, begeleiden en professionaliseren. In het kader van ‘practice what you preach’ zorgt ze ervoor dat binnen alle trainingen de variatie in didactische (analoge en digitale) werkvormen groot is.

Als auteur probeert Lia een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onderwijs en opleidingen door middel van boeken, tools en artikelen die gericht zijn op het verbeteren van de didactische vaardigheden van docenten en trainers. Dit met als doel om het leerresultaat te verbeteren en de sfeer en samenwerking in een groep te vergroten.